Wie ben ik?


 alt=

Hallo, mijn naam is Judith Smetsers (1974), de adviseur achter Onwijs Advies sinds 2010.

 

Na het afronden van mijn studie Ontwikkelingspsychologie (1999) en mijn opleiding aan de Pabo (1998) ben ik gestart binnen het basisonderwijs als leerkracht en Intern Begeleider. Met veel plezier heb ik samen met leerlingen en leerkrachten gewerkt aan het versterken van ons onderwijs. Nog dagelijks heb ik profijt van deze startjaren ‘met de voeten in de klei’.

 

Hierna ben ik aan de slag gegaan bij de onderwijsbegeleidingsdienst als adviseur/begeleider voor diverse scholen in de regio. Mijn werkzaamheden waren met name gericht op de leerlingenzorg en het versterken van het pedagogisch didactisch handelen van leerkrachten. Of het nu ging om instructies aan hoogbegaafde leerlingen, het omgaan met verschillen binnen een groep, het klassenmanagement of pedagogisch handelen.  In dezelfde lijn bleef mijn bijdrage gericht op het versterken van onderwijs. Dit was ook het geval in de jaren dat ik voor een schoolbestuur werkte en ik gericht was op een beperkt aantal scholen waardoor er meer direct resultaat zichtbaar was. Bijvoorbeeld door opbrengsten die verbeterden naar aanleiding van een leesverbetertraject of door een Plusgroep die gestart werd voor (hoog)begaafde leerlingen.

 

In 2010 ben ik de uitdaging aangegaan om als zelfstandige verder te gaan. Inhoudelijk met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan het versterken van ons onderwijs. Het is mooi werk om binnen de scholen te mogen komen, leerkrachten en leerlingen aan het werk te zien en de mogelijkheid te hebben om samen met hen te zoeken naar manieren om het onderwijs nog een stapje beter te maken.

 

Want ieder kind heeft toch recht op het allerbeste onderwijs van de allerbeste leerkracht ?